Warsztaty z Kołem Gospodyń Wiejskich
My zajęliśmy się obieraniem warzyw i krojeniem ich wraz z mięsem, a panie z przygotowanych składników – gotowały zupę, robiły skwarek z boczku i wiele innych – trudniejszych dla nas rzeczy, takich jak na przykład robienie zasmażki do zupy,
i gotowanie kaszy do drugiego dania. Wszyscy starali się i brali aktywny udział w zajęciach -dzięki czemu atmosfera była przyjemna, a przygotowanie potraw nie zajęło dużo czasu. Kiedy wszystko było gotowe – przyszedł czas na degustację. Potrawy były pyszne, i wszyscy byli zadowoleni efektem końcowym!
22 marca 2017 r. w ramach innowacji przygotowywaliśmy wraz z Kołem Gospodyń Wiejskich 2 dania, często przyrządzane w czasach ich dzieciństwa. Na początku zrobiliśmy zupę ziemniaczaną zasmażana, a następnie groch z kaszą pęczak i ze słoniną.
My zajęliśmy się obieraniem warzyw i krojeniem ich wraz z mięsem, a panie z przygotowanych składników – gotowały zupę, robiły skwarek
z boczku i wiele innych – trudniejszych dla nas rzeczy, takich jak na przykład robienie zasmażki do zupy,
i gotowanie kaszy do drugiego dania.