Tam brały udział w zajęciach „Od ziarenka do bochenka”. Zwiedzały także skansen. Tego samego dnia uczennice klas: VI i VII szkoły Podstawowej i IIA Gimnazjum poznawały tajniki wypieku domowego chleba. Następnie pod czujnym okiem nauczycielek same przygotowywały ciasto i upiekły chleb. W czwartek wszyscy uczniowie i pracownicy szkoły degustowali chleb upieczony przez uczennice. Dzieci mogły także spróbować innego rodzaju pieczywa wypiekanego na zakwasie, który już po raz kolejny otrzymaliśmy od pani z zaprzyjaźnionego sklepu. Dodatkami do chleba było masło z czosnkiem, szczypiorkiem i pietruszką, przygotowane przez uczniów na zajęciach kreatywnych. Ten wyjątkowy tydzień już za nami, ale my nie przestajemy promować zdrowego stylu życia. W sklepiku można kupić „zdrowe” bułki i soki. Szkoła bierze udział w programach „Szkoła z witaminą” , „Mleko w szkole” oraz innych.
O zdrowie musimy dbać od najmłodszych lat. Dlatego w naszej szkole uczniowie poznają zagadnienia związane z tym tematem nie tylko podczas lekcji. Prowadzonych jest wiele akcji np. „Tydzień dla zdrowia”. W tym roku szkolnym odbył się on w dniach 25 – 29 września. Na głównym holu przygotowano gazetkę na temat zdrowego stylu życia. Organizowane były „Przerwy w ruchu”- podczas których uczniowie mogli korzystać z sali gimnastycznej bawiąc się, czy grając. 27 września klasy młodsze szkoły podstawowej czyli I, II i III, były na wycieczce w Wygiełzowie.